Targi Smaki Ragionów
Już za kilka dni będziecie mogli spotkać nas w Poznaniu. Jeśli jeszcze nie macie planów na najbliższy weekend to w dniach 28-30.09 w ramach Międzynarodowych Targach Poznańskich odbędzie się niesamowite wydarzenie kulinarne - targi Smaki Regionów.
Musicie być tam z nami!
Podczas targów "Smaki Regionów" będziecie mogli skosztować tradycyjnych potraw, charakterystycznych dla poszczególnych zakątków kraju i przygotowanych według dawnych receptur. Zdrowych, ekologicznych przetworów, pysznych chlebów i ciast i wielu, wielu innych smakołyków, wyprodukowanych przez lokalnych producentów. Tych produktów nie znajdziecie na półkach w popularnych marketach. To prawdziwe rarytasy kuchni polskiej.
A będzie w czym wybierać. Targi "Smaki Regionów" gromadzą co roku ponad 200 wystawców. Podobnie jak w latach ubiegłych także w tym roku najlepsi mistrzowie kuchni zaprezentują swoje popisowe dania na Scenie Kulinarnej. Będzie to także niepowtarzalna i jedyna w swoim rodzaju okazja, aby poznać historię i pochodzenie wielu, już niemal zapomnianych, dań.
Najlepsze produkty żywności naturalnej i tradycyjnej z obszaru państw Unii Europejskiej będą walczyć o „Medal Targów Smaki Regionów”. Ocenie będą podlegały m.in. tradycyjność produktu, jego jakość, konkurencyjność, opakowanie oraz promocja danego regionu przez zgłoszony produkt.
Także najmłodsi nie będą mieli czasu na nudę. Podczas warsztatów i animacji dowiedzą się, jak bardzo zróżnicowana jest kuchnia polska i poznają zdrowe nawyki żywieniowe.
Targom towarzyszom także inne wydarzenia kulinarne m.in.
Musicie być tam z nami!

A będzie w czym wybierać. Targi "Smaki Regionów" gromadzą co roku ponad 200 wystawców. Podobnie jak w latach ubiegłych także w tym roku najlepsi mistrzowie kuchni zaprezentują swoje popisowe dania na Scenie Kulinarnej. Będzie to także niepowtarzalna i jedyna w swoim rodzaju okazja, aby poznać historię i pochodzenie wielu, już niemal zapomnianych, dań.
Najlepsze produkty żywności naturalnej i tradycyjnej z obszaru państw Unii Europejskiej będą walczyć o „Medal Targów Smaki Regionów”. Ocenie będą podlegały m.in. tradycyjność produktu, jego jakość, konkurencyjność, opakowanie oraz promocja danego regionu przez zgłoszony produkt.
Także najmłodsi nie będą mieli czasu na nudę. Podczas warsztatów i animacji dowiedzą się, jak bardzo zróżnicowana jest kuchnia polska i poznają zdrowe nawyki żywieniowe.
Targom towarzyszom także inne wydarzenia kulinarne m.in.
Komentarze
Prześlij komentarz
Drogi Czytelniku - pisząc komentarz, zgadzasz się na przetwarzanie swoich danych osobowych