tag:blogger.com,1999:blog-4570660523905837585.post5977014971284895532..comments2024-03-27T12:02:05.912+01:00Comments on Cztery Fajery - blog kulinarny. Proste przepisy dla każdego.: Smażona skórka pomarańczowaSaudyjskie Wielbłądyhttp://www.blogger.com/profile/13211928066147922946noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-4570660523905837585.post-31558106072119409742021-03-03T05:36:26.180+01:002021-03-03T05:36:26.180+01:00Zawsze mam w zamrażalniku,często piekę ciasto droż...Zawsze mam w zamrażalniku,często piekę ciasto drożdżowe<br />do którego uzywam. Mam w małych porcjach gotową do ciasta, mniam,Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06114416143820325628noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4570660523905837585.post-84882281380663946932019-12-16T22:44:00.942+01:002019-12-16T22:44:00.942+01:00Cieszę się, że Cię zmobilizowałam do przygotowania...Cieszę się, że Cię zmobilizowałam do przygotowania tego smakołyku :)Saudyjskie Wielbłądyhttps://www.blogger.com/profile/13211928066147922946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4570660523905837585.post-26169386718626965432019-12-16T22:42:54.000+01:002019-12-16T22:42:54.000+01:00Jeśli nie lubicie skórki pomarańczowej, to nie ma ...Jeśli nie lubicie skórki pomarańczowej, to nie ma sensu przekonywać się do niej na siłę.Saudyjskie Wielbłądyhttps://www.blogger.com/profile/13211928066147922946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4570660523905837585.post-89603711139795649352019-12-16T22:41:19.933+01:002019-12-16T22:41:19.933+01:00Tez nie przepadam za chemią w żywności, ale nie za...Tez nie przepadam za chemią w żywności, ale nie zawsze mam czas na poszukiwania bio produktów, zwłaszcza w okresie przedświątecznymSaudyjskie Wielbłądyhttps://www.blogger.com/profile/13211928066147922946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4570660523905837585.post-51548690108810241422019-12-12T10:27:45.935+01:002019-12-12T10:27:45.935+01:00Swojej skórki pomarańczowej nigdy nie robiłam, a w...Swojej skórki pomarańczowej nigdy nie robiłam, a w domu zawsze mamy pomarańcze. Raz chyba tylko zasuszyłam skórki i dodałam do dekoracji :P Lubię ją jako dodatek, a bardzo dawno nie dawałam do niczego. Staram się gotowca nie kupować, ze dwa razy mi się zdarzyło. To tym razem zrobię swoją, bo moje dzieciaki uwielbiają takie dodatki do wypieków :)Felicjadahttps://www.blogger.com/profile/17039508844850818921noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4570660523905837585.post-32906702632798546072019-12-12T09:49:48.366+01:002019-12-12T09:49:48.366+01:00Tak szczerze to w ogóle nie używam skórki, bo nikt...Tak szczerze to w ogóle nie używam skórki, bo nikt u nas nie lubi ciast z tym dodatkiem. Może jakbym zrobiła swoją to by coś zmieniło ☺️Marzenahttps://www.blogger.com/profile/05624140287961462298noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4570660523905837585.post-51743379714916746822019-12-12T09:08:26.193+01:002019-12-12T09:08:26.193+01:00Domowa najlepsza! A Twoja wygląda super.
Dodam ty...Domowa najlepsza! A Twoja wygląda super. <br />Dodam tylko,że ja używam skórkę z cytrusów bio. Nie lubię jeść chemii i wosku.Amberhttps://www.blogger.com/profile/08879281466260575379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4570660523905837585.post-73070394231979500792019-12-12T00:02:10.517+01:002019-12-12T00:02:10.517+01:00Jak znajdziesz czas, to spróbuj też zrobić pikle z...Jak znajdziesz czas, to spróbuj też zrobić pikle z arbuza - super dodatek do sałatek i pieczonych mięs https://www.czteryfajery.pl/2018/08/tradycyjne-pikle-z-arbuza.htmlSaudyjskie Wielbłądyhttps://www.blogger.com/profile/13211928066147922946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4570660523905837585.post-5213204812193606172019-12-11T23:53:14.661+01:002019-12-11T23:53:14.661+01:00Robię właściwie identycznie. Taka skórka czy pomar...Robię właściwie identycznie. Taka skórka czy pomarańczowa, czy cytrynowa cudownie pachnie i wspaniale smakuje.Italia Minihttps://www.blogger.com/profile/18371615977829760062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4570660523905837585.post-5511300362598683852019-12-11T23:40:18.380+01:002019-12-11T23:40:18.380+01:00zawsze do usług :)zawsze do usług :)Saudyjskie Wielbłądyhttps://www.blogger.com/profile/13211928066147922946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4570660523905837585.post-16153167005768283022019-12-11T23:39:53.924+01:002019-12-11T23:39:53.924+01:00Nie zgadzam się z tym, że muszą być ekologiczne. D...Nie zgadzam się z tym, że muszą być ekologiczne. Dobrze wyszorowane i przegotowane skórki z każdych pomarańczy są świetneSaudyjskie Wielbłądyhttps://www.blogger.com/profile/13211928066147922946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4570660523905837585.post-52024648957603898462019-12-11T23:38:29.863+01:002019-12-11T23:38:29.863+01:00Nie da się porównać sklepowych gotowców z samodzie...Nie da się porównać sklepowych gotowców z samodzielnie przygotowaną skórką. Ja często dodaję do niej korzenne przyprawySaudyjskie Wielbłądyhttps://www.blogger.com/profile/13211928066147922946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4570660523905837585.post-51059276129462047742019-12-11T23:37:18.745+01:002019-12-11T23:37:18.745+01:00Ta zalewie chwila pracy, warto sobie przygotować c...Ta zalewie chwila pracy, warto sobie przygotować choćby niewielki zapasSaudyjskie Wielbłądyhttps://www.blogger.com/profile/13211928066147922946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4570660523905837585.post-83715042662092923162019-12-11T23:36:27.764+01:002019-12-11T23:36:27.764+01:00U nas także zawsze jest spory zapas, zwłaszcza, że...U nas także zawsze jest spory zapas, zwłaszcza, że Paweł dodaje skórkę pomarańczową nie tylko do ciastSaudyjskie Wielbłądyhttps://www.blogger.com/profile/13211928066147922946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4570660523905837585.post-1188700188751286312019-12-11T23:35:36.325+01:002019-12-11T23:35:36.325+01:00Z pomelo nigdy nie robiłam, ale grapefruit i cytry...Z pomelo nigdy nie robiłam, ale grapefruit i cytryny są superSaudyjskie Wielbłądyhttps://www.blogger.com/profile/13211928066147922946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4570660523905837585.post-68049647135931036122019-12-11T22:46:26.040+01:002019-12-11T22:46:26.040+01:00"Smażona skórka pomarańczowa jest tania i łat..."Smażona skórka pomarańczowa jest tania i łatwo dostępna, ale... warto zrobić własną." - zgadzam się! Przeczytałam ostatnio skład tej sklepowej i ... pozostanę przy domowej ;-) Dzięki za przepis.Anna Sołyszko Tajemnice Smakuhttps://www.blogger.com/profile/12095085840681694906noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4570660523905837585.post-52120662980585265752019-12-11T21:26:43.500+01:002019-12-11T21:26:43.500+01:00No właśnie a ja gdzieś czytałam czytałam, że muszą...No właśnie a ja gdzieś czytałam czytałam, że muszą być ekologiczne, bo to normalne to mają za dużo toksyn. Ja również kupowałam gotową, jeżeli już była mi potrzebna. Dziękuje za przepisEwelina Nowakhttps://www.blogger.com/profile/17698258688630505465noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4570660523905837585.post-74418786723634195972019-12-11T19:40:51.551+01:002019-12-11T19:40:51.551+01:00Nigdy nie robiłam skórki ale u mamy zawsze była :)...Nigdy nie robiłam skórki ale u mamy zawsze była :) ja to idę na łatwiznę i kupuje ale swoja to swoja i chyba skorzystam z przepisu :) https://norwegiairesztaświata.plhttps://www.blogger.com/profile/15007663571447473741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4570660523905837585.post-312654411720655492019-12-11T17:38:38.096+01:002019-12-11T17:38:38.096+01:00Dawno jej nie robiłam, a teraz akurat mam sporo po...Dawno jej nie robiłam, a teraz akurat mam sporo pomarańczy. Dziękuję za ustawienie mnie do pionu i uświadomienie, ze nie powinnam wyrzucać skórek ;)Małgorzata Kijowska|DayliCookinghttps://www.blogger.com/profile/16991461043306745253noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4570660523905837585.post-127131970093491552019-12-11T16:24:00.707+01:002019-12-11T16:24:00.707+01:00Skórka pomarańczowa własnej produkcji, to obowiązk...Skórka pomarańczowa własnej produkcji, to obowiązkowy produkt w moim domu. Stoi w spiżarce nawet dobrze ponad rok i jest pod ręką zawsze, gdy tylko potrzeba :) <br />Pozdrawiam ciepło, Agness:) Klimaty Agnesshttps://www.blogger.com/profile/11994226556670486332noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4570660523905837585.post-64314259842545588732019-12-11T13:22:21.173+01:002019-12-11T13:22:21.173+01:00To akurat coś dla mnie, ale czy to musi być pomara...To akurat coś dla mnie, ale czy to musi być pomarańczowa? Bo ja mam tony skórek z innych cytrusów, a pomarańcze jadam średnio. Pomelo? Grapefruit? Też będą dobre?Iwona Banachhttps://www.blogger.com/profile/11386039302784724334noreply@blogger.com