Surówka z selera naciowego, kalarepy i jabłka

Zima w pełni, przyda się więc nieco witamin, których dostarczają nam owoce i warzywa.

Składniki
  • 1 seler naciowy
  • 1 duże, kwaśne, kolorowe jabłko
  • 1 kalarepa
  • 1 łyżeczka cukru
  • majonez i gęsty jogurt w proporcjach 1:1 - ilość wg własnych preferencji
  • sól i pieprz do smaku
Sprzęt
  • tarka do jarzyn
  • ostry nóż
Przygotowanie
Seler naciowy i jabłko (umyte, ale ze skórką) szatkujemy w kosteczkę. Kalarepę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach
Majonez mieszamy z gęstym jogurtem w proporcjach 1:1 Dodajemy cukier i mieszamy wszystkie składniki.
Zaletą tej surówki / sałatki jest to, że na drugi dzień jest tak samo chrupiąca i smaczna
Smacznego :)



Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *


Blog Cztery Fajery założyliśmy niemal 9 lat temu, jako naszą podręczną książkę kucharską i swego rodzaju pamiętnik kulinarny. Dziś adresujemy go do każdego, kto kocha gotować albo dopiero rozpoczyna swoją przygodę w kuchni.

Dzielimy się z Tobą tylko tymi przepisami z których sami korzystamy. Nie znajdziesz tu nic, czego nie przyrządziliśmy ani potraw, których nigdy więcej nie ugotujemy. Każdy przepis, który opublikowaliśmy, sprawdziliśmy najpierw na sobie.


Znajdziesz tutaj zarówno dania tradycyjnej polskiej kuchni, jak i przepisy z odległych zakątków świata. Bardzo lubimy kuchnię regionalną, więc i takich receptur nie mogło zabraknąć, a ponieważ oboje jesteśmy wielkimi miłośnikami kawy, to doczekała się ona osobnego działu na blogu.

Lubimy pisać, ale jeszcze bardziej lubimy, kiedy czytacie to o czym piszemy. Będziemy wdzięczni za Wasze komentarze, bo to największa nagroda na jaką liczyć może bloger.

A teraz ugotujmy coś wspólnie
Ola i Paweł

Znajdziesz nas tutaj

Znajdziesz nas tutaj: