Farsz pieczarkowy do krokietów i naleśników

Składniki na farsz pieczarkowy do krokietów i naleśników

proporcje na 10 -12 naleśników -
 przepis na naleśniki
  • 60 dag pieczarek
  • 1 duża lub 2 małe cebule
  • 2 łyżki śmietany
  • 3 łyżki stołowe ostrego sera żółtego
  • natka pietruszki jeśli ktoś lubi
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa lub olej do smażenia

Jak przygotować farsz pieczarkowy do krokietów i naleśników

Pieczarki dość drobno pokroić.
Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Zeszklić cebulę na patelni, a następnie dorzucić pokrojone pieczarki, smażyć, aż woda odparuje.. Następnie do gorącego farszu dodać śmietanę i żółty ser i mieszać, aż ser się rozpuści.
Przyprawić do smaku i wymieszać.
Nakładać na naleśniki i zawijać w ruloniki lub składać w kopertę.
Podgrzać na patelni lub obtoczyć w rozmąconym jajku i bułce tartej i usmażyć

Krokiety - autorka zdjęcia Magdalena Witek - Jur

Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *


Blog Cztery Fajery założyliśmy niemal 9 lat temu, jako naszą podręczną książkę kucharską i swego rodzaju pamiętnik kulinarny. Dziś adresujemy go do każdego, kto kocha gotować albo dopiero rozpoczyna swoją przygodę w kuchni.

Dzielimy się z Tobą tylko tymi przepisami z których sami korzystamy. Nie znajdziesz tu nic, czego nie przyrządziliśmy ani potraw, których nigdy więcej nie ugotujemy. Każdy przepis, który opublikowaliśmy, sprawdziliśmy najpierw na sobie.


Znajdziesz tutaj zarówno dania tradycyjnej polskiej kuchni, jak i przepisy z odległych zakątków świata. Bardzo lubimy kuchnię regionalną, więc i takich receptur nie mogło zabraknąć, a ponieważ oboje jesteśmy wielkimi miłośnikami kawy, to doczekała się ona osobnego działu na blogu.

Lubimy pisać, ale jeszcze bardziej lubimy, kiedy czytacie to o czym piszemy. Będziemy wdzięczni za Wasze komentarze, bo to największa nagroda na jaką liczyć może bloger.

A teraz ugotujmy coś wspólnie
Ola i Paweł

Znajdziesz nas tutaj

Znajdziesz nas tutaj: