TRYB JASNY/CIEMNY
ZNAJDŹ PRZEPIS:

Szukaj wg składnika

Szukaj wg rodzaju kuchni

Szukaj wg dania

Farsz pieczarkowy do krokietów i naleśników

Składniki na farsz pieczarkowy do krokietów i naleśników

proporcje na 10 -12 naleśników -
 przepis na naleśniki
  • 60 dag pieczarek
  • 1 duża lub 2 małe cebule
  • 2 łyżki śmietany
  • 3 łyżki stołowe ostrego sera żółtego
  • natka pietruszki jeśli ktoś lubi
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa lub olej do smażenia

Jak przygotować farsz pieczarkowy do krokietów i naleśników

Pieczarki dość drobno pokroić.
Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Zeszklić cebulę na patelni, a następnie dorzucić pokrojone pieczarki, smażyć, aż woda odparuje.. Następnie do gorącego farszu dodać śmietanę i żółty ser i mieszać, aż ser się rozpuści.
Przyprawić do smaku i wymieszać.
Nakładać na naleśniki i zawijać w ruloniki lub składać w kopertę.
Podgrzać na patelni lub obtoczyć w rozmąconym jajku i bułce tartej i usmażyć

Krokiety - autorka zdjęcia Magdalena Witek - Jur

Komentarze