Wolnowar jest przeciwieństwem szybkowaru, tutaj zasada działania polega na tym, aby włożyć składniki, ustawić czas gotowania i np. wyjść do pracy lub iść spać. Potrawa gotuje się sama, bez przypalania i bez konieczności nadzoru
Blog Cztery Fajery założyliśmy niemal 9 lat temu, jako naszą podręczną książkę kucharską i swego rodzaju pamiętnik kulinarny. Dziś adresujemy go do każdego, kto kocha gotować albo dopiero rozpoczyna swoją przygodę w kuchni.
Dzielimy się z Tobą tylko tymi przepisami z których sami korzystamy. Nie znajdziesz tu nic, czego nie przyrządziliśmy ani potraw, których nigdy więcej nie ugotujemy. Każdy przepis, który opublikowaliśmy, sprawdziliśmy najpierw na sobie.
Znajdziesz tutaj zarówno dania tradycyjnej polskiej kuchni, jak i przepisy z odległych zakątków świata. Bardzo lubimy kuchnię regionalną, więc i takich receptur nie mogło zabraknąć, a ponieważ oboje jesteśmy wielkimi miłośnikami kawy, to doczekała się ona osobnego działu na blogu.
Lubimy pisać, ale jeszcze bardziej lubimy, kiedy czytacie to o czym piszemy. Będziemy wdzięczni za Wasze komentarze, bo to największa nagroda na jaką liczyć może bloger.
Parowar to prawdziwie przydatne narzędzie! W każdej kuchni sprawdzi się na pewno w inny sposób!
OdpowiedzUsuńTo jest wolnowar ( inaczej Crockt-Pot albo slow cooker) a nie parowar :)
UsuńMyślę, że pracownicy restauracji powinni umieć odróżniać te urządzenia :P
Właśnie zapragnęłam mieć to u siebie w domu :D
OdpowiedzUsuńJestem pewna, że nie będziesz żałować :)
UsuńDużo o nim słyszałam i zastanawiałam się nad kupnem :) Chyba mnie przekonałaś :)
OdpowiedzUsuńGosiu - korzystam z wolnowarów firmy Crock-Pot od czterech lat i jestem z obu bardzo zadowolona. Ten garnek to olbrzymia oszczędność czasu
UsuńNiestety nie posiadam, ale z tego co widzę to na pewno by się przydał...:)
OdpowiedzUsuńJeśli się zdecydujesz, a naprawdę serdecznie polecam, daj znać - postaram się pomóc w wyborze
Usuńsama posiadam szybkowar i muszę przyznać, że warzywa w nim gotowane są zupełnie inne w smaku niż gotowane tradycyjnie. Ciekawe smaki do odkrycia
OdpowiedzUsuńWolnowar jest przeciwieństwem szybkowaru, tutaj zasada działania polega na tym, aby włożyć składniki, ustawić czas gotowania i np. wyjść do pracy lub iść spać. Potrawa gotuje się sama, bez przypalania i bez konieczności nadzoru
UsuńZjadłabym... ;)
OdpowiedzUsuńale co ?
Usuń