8/25/2018

Warsztaty z Gwiazdą - gotujemy z Ewą Szabatin i Rafałem Maserakiem

Za nami kolejna, jedenasta już edycja "Warsztatów z Gwiazdą" organizowanych przez portal All About Life. To niesamowite, pełnej pozytywnej energii, wydarzenie znalazło już stałe miejsce na kulturalnej mapie Warszawy, kształtując zdrowe nawyki żywieniowe, prezentując najnowsze rozwiązania technologiczne w tej dziedzinie oraz nowości z branży kosmetycznej.

Bohaterami XI edycji adresowanych do dziennikarzy, blogerów kulinarnych i lifestylowych "Warsztatów z Gwiazdą" byli Ewa Szabatin, tancerka, propagatorka zdrowego stylu życia i twórczyni marki modowej Shabatin oraz Rafał Maserak, tancerz, aktor i zwycięzca kulinarnego show Polsatu "Top Chef. Gwiazdy od kuchni"





W podwójnej roli - dziennikarki i blogerki - miałam okazję po raz pierwszy uczestniczyć w tym prestiżowym wydarzeniu. W gronie topowych trendsetterów testowaliśmy kosmetyki do pielęgnacji twarzy luksusowej marki Shangpree, stworzonej przez Shangpree SPA - najbardziej znaną i uwielbianą przez celebrytów sieć salonów SPA w Korei, poznaliśmy zalety i praktyczne zastosowanie domowej prasy do oleju marki Gorenje, dzięki której możemy sami przygotować zdrowe, pełne składników odżywczych oleje z ulubionych nasion i orzechów i oczywiście gotowaliśmy - tworząc pyszne potrawy na bazie produktów dostarczonych przez Hortex SA,OSM Krasnystaw i Lazur, Planta Food, Eko-Wital, Oryginalny Sok i Eska Agro.





Korzystając z autorskich przepisów opracowanych przez Ewę Szabatin i Rafała Maseraka stworzyliśmy pełen witamin i mikroelementów truskawkowy słoik czyli płatki owsiane bez gotowania z syropem klonowym i musem truskawkowym, pyszny chłodnik z awokado z ogórkiem na bazie produktów OSM Krasnystaw, hummus z suszonymi pomidorami, orzeźwiający napój z kiwi wykorzystując do niego sok jabłkowy z imbirem firmy Oryginalny Sok, naleśniki z bezglutenowej mąki ryżowej i gryczanej dostarczonej przez Eska Agro oraz mleka ryżowego Eko Wital i masła orzechowego Planta Food, sałatkę z arbuzem z serem pleśniowym Lazur oraz cudowny deser lodowy z lodami naturalnymi z Wytwórni Lodów Polskich „u Lodziarzy”.
Oparte na zdrowych, naturalnych produktach renomowanych producentów potrawy smakowały wyśmienicie, niestety żadne ze zdjęć nie oddaje w pełni ich walorów. Po raz kolejny utwierdziłam się w przekonaniu, że warto świadomie dokonywać zakupów żywności, wybierając tę naturalną, jak najmniej przetworzoną.





Warto także, dla własnego zdrowia, inwestować w taki sprzęt AGD, który pomoże nam zadbać o siebie. Hitem warsztatów była dla mnie  prasa do oleju firmy Gorenje. Niewielkie, zgrabne urządzenie, które bez problemu zmieści się na kuchennym blacie to nieoceniony pomocnik dla każdego, komu zależy na własnym zdrowiu i urodzie. Koniec z kupowaniem tłoczonych na zimno olejów - zrobimy je sami.


Muszę przyznać, że "Warsztaty z Gwiazdą" wywarły na mnie ogromne wrażenie.  Perfekcyjnie przygotowane nie mogły się też obyć bez... gorących latynoamerykańskich rytmów. Nauka tańca z tej klasy mistrzami jak Ewa Szabatin i Rafał Maserak to niesamowite przeżycie.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drogi Czytelniku - pisząc komentarz, zgadzasz się na przetwarzanie swoich danych osobowych

Drukuj lub zapisz przepis

Copyright © 2014 Cztery Fajery - blog kulinarny , Blogger