3/19/2020

Tofu powraca do łask

Tofu powraca do łask

65 pomysłów na wegetariańskie dania.


Tofu powraca do łask i nie bez powodu, jest bowiem bogatym i wartościowym źródłem białka. Książka Tylko tofu, której autorką jest Amelia Wasiliev pomoże przygotować 65 smacznych posiłków z jego wykorzystaniem.

W niemal każdym sklepie azjatyckim spotkamy wiele różnych rodzajów tofu - marynowane smażone, aromatyzowane przyprawami. Jest w czym wybierać. Różnią się smakiem, sposobem przygotowania i przeznaczeniem. Opis poszczególnych rodzajów oraz wskazówki dotyczące ich wykorzystania początkujący tofu maniacy także znajdą w książce.

Proste przepisy na na śniadania, przekąski, dania główne i desery pozwolą wprowadzić i delektować się smakiem tofu o każdej porze dnia. Jeśli wyeliminowaliście ze swojej diety mięso, albo ograniczacie jego spożycie, to zdecydowanie jest to książka dla Was. Niemal 90% prezentowanych w książce propozycji na dania z tofu to przepisy wegańskie lub wegetariańskie. Placki ziemniaczane z tofu, tofuburger, frytki z tofu czy mus czekoladowy - to tylko kilka przykładów w jaki sposób wprowadzić go do codziennego menu. I zapewniam Was, że warto.

Czy książka "Tylko tofu" to dobry pomysł na prezent? Moim zdaniem tak. Piękne zdjęcia, czytelne i przystępnie zaprezentowane przepisy oraz pokaźna porcja przydatnych informacji, powinny sprawić radość obdarowanej osobie. Wolałabym co prawda twardą okładkę, ale.... nie czepiajmy się szczegółów.

Tofu-powraca-do-lask
Tytuł: Tylko tofu
Autor: Amelia Wasiliev
Liczba stron: 160
Ilość przepisów: 65
Wydawnictwo: Buchmann
Data wydania: marzec 2020

2 komentarze:

  1. Przeglądam swój egzemplarz i już bym działała, ale chwilowo ogranicza mnie brak tofu... Również wolałabym twardą okładkę, ale tak, jak Olu piszesz... "nie czepiajmy się szczegółów" ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tofu bardzo lubię. Ta książka na pewno byłaby dla mnie źródłem inpisracji...

    OdpowiedzUsuń

Drogi Czytelniku - pisząc komentarz, zgadzasz się na przetwarzanie swoich danych osobowych

Drukuj lub zapisz przepis