Cono Sur Reserva Especial na Ferment Show

Sobota, 8 grudnia na długo zapadnie w pamięć miłośnikom win. Adresowane zarówno do amatorów, jak i profesjonalistów największe winiarskie wydarzenie roku Ferment Show zgromadziło ponad 40 wystawców - importerów win z całego świata oraz wielu gości. Ferment Show był jednocześnie niepowtarzalną okazją do spotkania konsumentów z przedstawicielami dynamicznie rozwijającej się w Polsce branży winiarskiej.

Cono Sur Reserva Especial na Ferment Show

Wśród degustacji i prezentacji najlepszych, dostępnych w Polsce win, szczególną uwagę zwracała oferta Cono Sur. Stosunkowo młoda, bo istniejąca od 1993 roku marka Cono Sur Vineyards &Winery, stawia sobie za cel zainteresowanie odbiorców winami Nowego Świata, stosując przy tym zrównoważone, oparte na szacunku do środowiska naturalnego i nawiązujące do tradycji rzemieślniczej, metody produkcji. Zbiory dokonywane są ręcznie przez pracowników poruszających się na rowerach. Stąd na wielu etykietach można zauważyć charakterystyczne logo roweru.
Warto w tym miejscu zaznaczyć, że Cono Sur należy do grona pięciu największych na świecie producentów szczepu Pinot Noir oraz jest największym producentem szczepu Gewurztreminer w Ameryce Południowej.

Cono Sur Reserva Especial na Ferment Show

Podczas Ferment Show marka Cono Sur, zaprezentowała nowy branding doskonałych win klasy premium - Cono Sur Reserva Especial. Wymagający konsumenci znajdą wśród nich pięć gatunków win - poczynając od Sauvignon Blanc, poprzez Carmenere. Merlot, Cabernet Sauvignon, na Pinot Noir kończąc. Uwagę gości przyciągały nie tylko wysmakowane, eleganckie, ciemnoniebieskie etykiety serii Cono Sur Reserva Especial, ale też doliny w których uprawiane są dane szczepy: Casablanca Valley, Bio-Bio Valley, San Antonio Valley.

Linia Cono Sur Reserva Especial z pewnością przypadnie do gustu znawcom sztuki winiarskiej. Na szczególną uwagę zasługują moim zdaniem Cono Sur Reserva Especial Cabernet Sauvignion, Maipo Valley - bogate, czerwone, wytrawne wino, w ustach owocowe, z eleganckim zakończeniem oraz Cono Sur Reserva Especial Merlot, Colchagua Valley o intensywnym smaku i bogatej palecie aromatów czerwonych owoców.

Cono Sur Reserva Especial na Ferment Show

 Mam nadzieję, że wkrótce zobaczymy więcej win Cono Sur Vineyards & Winery w polskich sklepach, zwłaszcza, że nasz kraj jest jednym z najbardziej dynamicznie rozwijających się europejskich rynków sprzedaży wina.

Cono Sur Reserva Especial na Ferment Show

Cono Sur Reserva Especial na Ferment Show






Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *


Blog Cztery Fajery założyliśmy niemal 9 lat temu, jako naszą podręczną książkę kucharską i swego rodzaju pamiętnik kulinarny. Dziś adresujemy go do każdego, kto kocha gotować albo dopiero rozpoczyna swoją przygodę w kuchni.

Dzielimy się z Tobą tylko tymi przepisami z których sami korzystamy. Nie znajdziesz tu nic, czego nie przyrządziliśmy ani potraw, których nigdy więcej nie ugotujemy. Każdy przepis, który opublikowaliśmy, sprawdziliśmy najpierw na sobie.


Znajdziesz tutaj zarówno dania tradycyjnej polskiej kuchni, jak i przepisy z odległych zakątków świata. Bardzo lubimy kuchnię regionalną, więc i takich receptur nie mogło zabraknąć, a ponieważ oboje jesteśmy wielkimi miłośnikami kawy, to doczekała się ona osobnego działu na blogu.

Lubimy pisać, ale jeszcze bardziej lubimy, kiedy czytacie to o czym piszemy. Będziemy wdzięczni za Wasze komentarze, bo to największa nagroda na jaką liczyć może bloger.

A teraz ugotujmy coś wspólnie
Ola i Paweł

Znajdziesz nas tutaj

Znajdziesz nas tutaj: